| about kek enschede

Yay to the ay ay ay. Ik ben Kim en ik heb het geluk dat mijn hoofd barstensvol ideeën zit. Sommige werk ik uit en zie je op deze site.

sam+mam is ontstaan omdat we in 2016 zoveel mogelijk sponsorgeld op wilden halen voor de deelname van manlief aan Duchenne Heroes. Dit is een mountainbiketocht van 700 kilometer door 4 landen die in 7 dagen afgelegd wordt. Het sponsorgeld dat opgehaald wordt, wordt besteed aan onderzoek naar de spierziekte Duchenne. Deze ziekte treft vooral jongens. Manlief vroeg of Sam (zijn kadodochter) en ik (de mam van Sam) sieraden wilden maken en die verkopen voor het goede doel. Zo gezegd zo gedaan.

Al heel snel kwamen naast de sieraden ook t-shirts met zelfgemaakte stempelpatronen, tassen, slabbetjes en inmiddels ook city-maps en city-icons. In een jaar tijd is er veel gebeurd: Sam nam ontslag (ja op haar 14e!), kwam weer in dienst, ik probeerde ondertussen van alles uit voor de ‘collectie’ en  het goede doel veranderde.

Dit jaar halen we zoveel mogelijk geld op voor de stichting Het Vergeten Kind. Check hun site even voor meer info. De bedoeling is om een aantal kinderen van een deel van de opbrengst te kunnen laten sporten.

Het assortiment is nu redelijk stabiel, maar er zal ongetwijfeld van tijd tot tijd iets nieuws bij komen. Mijn brein werkt namelijk veel te hard 😉